Huawei Harita Uygulaması İçin TomTom İle Anlaştı

Amerika Birleşik Devletleri tarafından konulan ticaret ambargosu sebebiyle Google servislerini kullanamayan Huawei, navigasyon için yeni bir ortak buldu. Bundan böyle firmanın haritalarını, navigasyon ve trafik bilgilerini TomTom sağlayacak.

Navigasyon ve dijital haritalama üzerine çalışan TomTom geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Huawei’nin hizmetlerine veri desteği sağlayacağını duyurdu. Ülkemizde de navigasyon cihazları ile tanınan TomTom, Huawei ile anlaşmanın bir süre önce yapıldığını fakat şirketin açıklamak için bu haftayı tercih ettiğini söyledi.

TomTom adına konuşan Remco Meerstra konu hakkında daha fazla yorum yapmadı. Bir süre önce TomTom Telematics bölümünü Japon Bridgestone’a satan firma, tamamen dijital haritalama işine yoğunlaşmıştı.

Bu anlaşma ile birlikte Huawei, ABD ile devam eden ticari ambargoya rağmen yeni cihazlarında hizmet sunma konusunda sıkıntı yaşamayacağını bir kez daha göstermiş oldu. 

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top