Facebook 2 Milyardan Fazla Sahte Hesabı Sildi

Facebook tarafından yayınlanan şeffaflık raporu, sosyal medyada karşılaştığımız sahte hesapların ne kadar büyük bir problem teşkil ettiğini gözler önüne seriyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre 2019 yılının başından bu yana 2 milyardan fazla sahte hesap kaldırılmış. 2019’un ilk çeyreğinde aylık 2,3 milyarı aşkın aktif kullanıcıya erişen Facebook’ta, aynı dönemde 118 milyon sahte hesap faaliyet göstermiş.

Şirket yöneticileri, bu yıl oluşturulan sahte hesapların sayısında keskin bir artış olduğunu söylüyor. 2019’un ilk çeyreğinde kaldırılan sahte hesap sayısı 2,19 milyar iken, bu rakamın 2018’de 1,2 milyar olduğu belirtiliyor.

Facebook sözcüsü Guy Rosen paylaştığı bir blog yazısında sahte hesapların oluşmasında en büyük pay sahiplerinin, spam gönderenler ve tek seferde büyük hacimde hesap oluşturmayı amaçlayan diğer kötü niyetli kişi veya oluşumlar olduğunu yazdı. Rosen, Facebook’un, oluşturulan sahte hesapları aynı anda otomatik olarak kaldırabileceğini de sözlerine ekliyor.

Öte yandan Facebook’un otomatik olarak fark edip kaldırdığı sahte hesapların sayısı, şirketin paylaştığı sahte hesap istatistiklerine dahil edilmiş değil. Bu yüzden Facebook’un, sahte hesapların sayısıyla ilgili doğru bilgiler vermediği öne sürülüyor.

Oluşturulan sahte hesaplarda oldukça büyük bir sayının
filtrelerinden kaçmayı başardığını kabullenen Facebook, aylık hesap tabanına
dahil olan hesapların %5 oranında sahte hesaplardan oluştuğunu tahmin ediyor.

Kaynak: https://mashable.com

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top