Araştırmcılar Online Veri Transferini Hızlandırmanın Yolunu Buldu

New York’daki City Üniversitesi’nde bulunan City College’da görevli fizikçi Alexander B. Khanikaev’in liderliği yaptığı araştırma ekibi, metamateryal ile gerçekleştirilen uzun vadeli etkileşimlerin, ışık davranışlarının standart davranışlarını değiştirip, onları yerelleşmeye zorladığını ortaya çıkardı.

Gerçekleştirilen çalışmalar bu etkileşimlerin derecesini kontrol etmenin ve bu sayede ışık dalgalarının karakterlerinin yayılmadan sıkışık kalacak biçimde değiştirilebileceğinin de mümkün olduğunu gösteriyor. Bu keşif araştırmacıların “online veri trafiğinin hızını arttırabileceği” yeni yollara da kapı açıyor.

Khanikaev açıklamasında “Işığı muhafaza etmek için bulunan bu yeni yaklaşım, yeni optik cihazların tasarımına yol açıyor. Bu keşif günlük hayatta kullandığımız cihazlar üzerinde de büyük etkiler gösterebilir.” sözlerini kullandı. “Akıllı telefonlardaki antenlerden, Wi-Fi yönendiricilerine ve optik elektroniklerde kullanılan optik yongalara kadar, internet üzerinden yapılan veri aktarımını daha önce görülmemiş hızlara çıkartmak mümkün olabilir. 

Araştırmaların hala devam ettiği söylenirken, şu anda görülebilir ve kızılötesi ışığı yakalamak için yeni yaklaşımlar üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Bu sayede yeni yaklaşımların daha fazla seçeneğe sahip olması planlanıyor. 

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top