En Kaliteli ve En Ucuz TV’yi Satın Alma Rehberi

Türkiye’de her yıl yüz binlerce evlilik ve boşanma, öte yandan öğrenci hareketleri nedeniyle yeni açılan evler için televizyon ihtiyacı doğarken bu yıl fiyatlarda yaşanan artıştan ötürü TV satışlarında gerileme meydana geldi. Peki, fiyat performansa göre bir televizyon nasıl seçilir ve en fazla kaç para ödenebilir?

Oda Boyutu Önemli

Bir TV satın alırken, öncelikle ihtiyaçları iyi belirlemek gerek. Bugün TV üreticileri ürünlerini film izlemek, maç seyretmek, oyun oynamak yada ekran olarak kullanmak gibi seçenekleri sıralayarak tüketici ile buluşturuyor. TV alırken, öncelikle TV başında ne kadar zaman geçireceğinizi ve ihtiyacınızı öngörmek gerekiyor. Eğer sadece film yada maç izlemek için TV satın alacaksanız, o vakit odanızın büyüklüğüne göre bir ekran seçimi yaparak işe başlamak gerek. Bunu da otomobil kullanma kurallarına uygulayarak anlatmak lazım. Eğer odanızın uzunluğu 5 metreden kısa ise evinizdeki TV’nin boyutunun 140 cm’yi geçmemesi görüntü açısından daha uygun olur. Ama odanızın uzunluğu 5 metreden uzunsa bu kez 140 cm’den büyük TV almanız gerekirken, orada da görüntü kalitesinin HD, Full HD, UHD, 4K ya da 8K gibi özelliklere sahip olup olmadığını incelemek gerek. Her büyük ekran TV, yüksek çözünürlüğe sahip değil. Bu tür ürünler kampanyalarla 3 bin ile 4 bin TL arasında alıcı bulabiliyor. Ama çözünürlüğü yüksek büyük ekran TV’ler ise 5 bin ile 8 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Tabii boyut büyüdükçe fiyat da artıyor.

Ses Çıkışına Dikkat

Eğer sadece oyun için bir TV almayı düşünüyorsanız, burada dikkat etmeniz gereken ise TV’nin çözünürlüğü kadar ses kalitesi olmalı. Çünkü oyunlar son dönemde çok profesyonel şekilde tüketiciye sunulduğu için, oyunun bir parçası haline gelen ses düzeni ise her TV’ye uygun olmuyor. O nedenle hoparlör noktasında dijital ses çıkışı olan, öte yandan kulaklık bağlanabilme özelliği hem normal hem de kablosuz özellikleri barındıran bir TV’yi aramak gerek. Aynı zamanda oyun konsolunuz HD ya da UHD özelliklerini barındırmıyorsa, TV’nizin bu özelliklerde olması oyun kalitenizi artırmayacaktır. Bu noktaya dikkat etmek gerek.

Dijital Platform Olmalı

Bunların yanında onca para verip TV satın alırken, artık dijital platformları desteklemeyen bir ürün satın almak, ileriki ve uzun olmayan bir zamanda yeniden TV yatırımı yapmaya ve para kaybına yol açar. Bugün TV satın alırken, Amazon, Netfilx, Youtube gibi alanları destekleyen smart bir TV almamak, evin genel ihtiyacı için TV kullanımı açısından bir olmazsa olmazı yerine getirmeme anlamını taşır. Tüm bunların yanında TV satın alırken, mutlaka kaliteli bir duvara asma aparatı ile yine TV ile oyun konsolu ve dijital yayın platformlarının kutularını destekleyecek akım korumalı bir çoklu prizi de sipariş etmeyi unutmayın.

Benim fiyat performans açısından TV önerilerim ise şunlar:

Vestel 58U9400 58″ 146 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

Grundig 40GEF6930 40″ 102 Ekran Full HD Uydu Alıcılı Smart LED TV

Samsung UE50TU7000UXTK 50″ 127 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

LG 65SM8000PLA NanoCell 4K Ultra HD 65″ 165 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top