Gebelik Hesaplama

Anne adayları kadınların hamile kaldıkları dönemde, gebelik hesaplama için SAT yöntemi kullanılmaktadır. SAT yöntemi ile bebeğin doğum tarihini bulmak için gerekli olan şart, hamile kadının düzenli bir adet döngüsüne sahip olmasıdır. Bu yöntemle son adet dönemindeki ilk gün üzerinden hesaplama yapılmaktadır.  Son adet gününden geriye doğru 3 ay gidildikten sonra, çıkan tarihi 7 sayısı ile toplamak, bebeğin doğum tarihini ortaya çıkarmaktadır. Bu hesaplamada anne adayı olan kadınların bünyesine bağlı olarak 1 haftalık erken doğum ya da geç doğum olabilmektedir.

Hamilelik belirtileri anne adayları kadınlarda genellikle 1 hafta içerisinde başlamaktadır. En çok rastlanan hamilelik belirtileri arasında geciken adet dönemi, bitkinlik ve mide bulantısı bulunmaktadır. Görülen diğer belirtiler ise şişkin göğüsler, sık tuvalete gitme ihtiyacı, baş ağrısı, aşermek ve yorgunluktur. Aynı zamanda anne adaylarının vücutlarında, hormonsal değişiklikler görülmesi üzerine ani duygu değişimlerine de sıklıkla rastlanmaktadır.

MS hastalığı vücuttaki bağışıklığının bozulması neticesinde ortaya çıkan bir hastalıktır. MS hastalığı yani Multipl Skleroz, sinir sisteminde mesajları taşıyan sinir tellerinin etrafından bulunan miyelin kılıfının hasar görmesi ile ortaya çıkmaktadır. MS hastalığında bu tahribata neyin yol açtığı tam olarak hala günümüzde de bilinememektedir. Uzmanların görüşlerine göre MS hastalığı tetikleyen etkenler çevresel, coğrafi faktörler ve genetik geçmiş olmaktadır. MS hastalığı 20 ila 40 yaş arasında görülmektedir ve ölümcül bir hastalık değildir.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top