Sanal Gerçeklik ile Cerrahi ve Tıbbi Cihaz Eğitimi Veren Osso VR, 14 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Covid-19 pandemisiyle uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim süreçleri yeni normale dönüştü. Farklı sektörden pek çok şirket ve kamu kuruluşu yeni normalle birlikte yeni çözümlere yönelirken, yatırımcılar da gözlerini uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim araçlarına dikti.

Kaliforniya merkezli Osso VR, sunduğu sanal gerçeklik araçlarıyla ortaya koyduğu çözümlerle yatırımcılardan 14 milyon dolar destek aldı. Osso, salgın sırasında sağlık hizmetlerinde bir teknisyenin bulunmasını gerektirmeyen eğitim araçlarına olan talep artışını görerek bu alana yoğunlaştı. Şirketin kurucusu Dr. Justin Barad’a göre, yalnızca tıbbi cihaz eğitim hizmetleri pazarı şu anda yaklaşık 3 milyar ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahip ve hızla büyümeye devam ediyor.

Aralarında Electronic Arts, Microsoft ve Apple’dan gelen deneyimli isimlerin yer aldığı bir çalışan ekibine sahip olan Osso VR, alıştırma amaçlı eğitim içeriği yanı sıra şirketlerin ihtiyaçlarına göre sanal gerçeklik eğitim videoları hazırlıyor. Bu prodüksiyonlar, vasküler cerrahi ile ilgili eğitici videolardan robotik cerrahi eğitim ipuçları ve püf noktalarına kadar geniş bir alana yayılıyor.

Osso VR’in şu anda 12’si tıbbi cihaz alanında olmak üzere yaklaşık 30 müşterisi mevcut. Şirket, sanal gerçeklik kaskı olarak Oculus Quest kullanıyor ve 20 farklı ülkedeki 20 eğitim hastanesinde hizmet veriyor. Osso VR’a göre yakın zamanda yapılan bir doğrulama çalışmasında Osso VR ile eğitim gören cerrahların genel cerrahi performansta %230 iyileşme tespit edilmiş durumda.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top