Yeni Adobe Eklentisi Sahte Fotoğrafları Tespit Edebilecek

Adobe mühendisleri her yıl düzenlenen Adobe Max etkinliği için Sneaks adı verilen deneysel projeler üretiyor. Bu projelerin arasından seçilenler, Adobe ürünlerinde kullanılabilecek eklentiler olmaya hak kazanıyor. Bu yılki projelerden birisi ise oldukça dikkat çekici. “About Face” adı verilen proje sayesinde bir fotoğraftaki yüzün manipüle edilip edilmediğini görmek mümkün oluyor.

Bir insanın fotoğrafı ile oynayıp, yüz hatlarını daha çekici ya da komik hale getirmek mümkün. Hatta bir yüzü doğrudan alıp başka fotoğraflara eklemek de mümkün oluyor. Bu da sürekli olarak akıllarda “Fotoğraf gerçek mi değil mi?” sorusunun oluşmasına sebep oluyor. About Face ise bu konuya bir çözüm getirecek.

About Face eklentisine bir fotoğraf yüklediğinizde, kısa bir taramanın ardından fotoğrafın manipüle edilmiş olma ihtimali hakkında bilgi alabilirsiniz. Eklentinin tarama sistemi bütün resmi bir bütün olarak almak yerine, her bir pikseli ayrı ayrı inceleme üzerine çalışıyor. Bu sayede bir fotoğrafta hangi bölgelerin üzerinde oynandığını görebilmek mümkün oluyor. 

Eklentinin bir diğer özelliği ise, fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikleri geri almayı deneyebilmesi. Adobe’un tanıtımda gösterdiği videoya göre bunu oldukça başarılı bir biçimde gerçekleştirebiliyor. 

Son yıllarda iyice artan sahte haberler ve bunları destekleyen sahte fotoğraflar da düşünülünce, About Face oldukça gerekli bir uygulama haline gelecek gibi duruyor.

Adobe Max 2019 içerisinde gerçekleştirilen About Face sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top