Netflix, Profilleri Şifreleme Özelliği Getiriyor

Netflix servisi profilleri şifreleme ve ebeveyn kontrolüyle içerikleri yönetme özellikleri kazandırarak daha kişisel bir deneyim yaşanmasını hedefleyen güncellemesini yayına alacağını duyurdu.

Tüm Netflix hesapları parola ile korunuyor fakat hesaplar arasında geçiş yaparken herhangi bir koruma sistemi yer almıyor. Özellikle hesaplarını paylaşarak kullananlar için başka hesaptan içerik izleme algoritmayı etkileyip önerilen içerikleri değiştirebiliyor ya da profil sahibinin kaldığı yerden izlemeye devam etme noktalarının değişmesine sebep olabiliyor. Gelecek yeni profil koruma sistemiyle bu tarz olayların önüne geçilmesi bekleniyor. Hatırlatalım, şifre ile profil koruma yalnızca web sayfası üzerinden mümkün. Fakat web sayfası üzerinden pininizi oluşturduktan sonra mobil uygulamalar üzerinden bu pinler aracılığıyla profiller arasında geçiş yapabileceksiniz. Profil şifreleme özelliği hem hesap paylaşımı hem de çocukların erişmesini istemediğiniz içeriklerde işe yarayacak.

Şifreleme özelliği yanı sıra Netflix ülkelerin derecelendirme sistemine göre filtreleme özelliğini de getiriyor. Ayrıca çocuk profillerinde otomatik oynatma özelliği bu güncelleme ile devre dışı kalacak. Kullanıcılar dilerlerse seçilmiş kelimeleri de kara listeye ekleyerek arama sonuçlarında çıkmanın önünü kesmiş olacak.

Kaynak

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top