Kendi Kendine Çalışan Elektronik Kağıt Görücüye Çıktı

Purdue Üniversitesi mühendisleri, yüksek florlu moleküllerle kâğıdı kaplayarak ara yüzü neme, sıvı lekelere ve toza karşı kovucu hale getirdi. Daha sonra bu kaplamayı, sayfalara mürekkep bulaştırmadan kağıda birden çok devre katmanı yazdırmak için kullanarak elektronik kağıtlar oluşturmayı başardı.

Dışardan enerji ihtiyacı duymayan elektronik kağıt, kullanıcısının teması yoluyla enerji toplayan dikey basınç sensörleri tarafından destekleniyor ve herhangi bir harici güç kaynağına gerek kalmıyor.

Purdue Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü yardımcı doçent Ramses Martinez, “Bu, kendi kendine çalışan kağıt tabanlı bir elektonik cihaz ilk kez görücüye çıkıyor.” dedi.

Kağıtları birer ara yüze çeviren teknoloji toplu baskı süreçleriyle uyumlu ve yalnızca 25 Cent (0,25 ABD Doları) maliyetle üretilebiliyor. Elektronik kağıdı üretmenin basitliği ve ucuz maliyetli olması karton veya kağıdın akıllı ambalaj veya insan makine ara yüzüne dönüştürmek için uygun bir yöntem olarak öne çıkarıyor.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top