Hitachi Vantara Yapay Zekâ Çağının Veri Yönetim Konsepti DataOps Üzerinden Yenilikçilik Vizyonunu Belirliyor

Hitachi Vantara, yapay zekâ çağının veri yönetim konsepti DataOps üzerinden yenilikçilik vizyonunu belirliyor 

DataOps, içinde olduğumuz yapay zekâ (AI) döneminde büyük kurumlara yönelik veri yönetimini gerçekleştirir. Bir kurumun verilerindeki tüm değeri bulup kullanmak için veriyi tüketenlerle veriyi üretenler arasında sıkı bir bağ kurar. DataOps bir ürün, hizmet veya çözüm değildir. Daha çok, daha iyi veri kalitesi, daha düşük döngü ve üstün veri yönetimi ile bir kurumun veri kullanımını geliştirmek için bir metodoloji, teknolojik ve kültürel bir değişimdir. İşletmeler, eski yöntemlerden dolayı sahip oldukları verilerin çoğunu analiz etmedikleri için, Hitachi Vantara, DataOps’un önceden kullanılmamış büyük miktardaki verilerin büyük bölümünü kilidini açarak BT’nin geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağına inanmaktadır.

Hitachi Vantara, bugün yaptığı duyuru ile ürün, çözüm ve hizmetlerden oluşan portföyünde önemli güncellemeler yaptığını açıkladı. Portföy, her büyüklükte ve her sektördeki kurumlardaki DataOps girişimleri için geniş ve kapsamlı bir temel sunuyor.

Hitachi Sanal Depolama Platformu (VSP) 5000 serisi ve Hitachi Ops Center yazılımı, her ölçekte her bir iş yükü için yeni bir ölçeklendirme, ölçek büyütme mimarisi ile şirketin güçlü gelecek nesil depolama ve altyapı temelini oluşturur. Bu teknolojiler, veri merkezi iş yüklerini hızlandırabilir ve veri merkezi, bulut ve DataOps ortamlarını modernleştirmek için ideal bir temel olan yeni ve yenilikçi bir mimari ile BT ortamını geleceğe hazırlayabilir. Platform aynı zamanda dünyanın en hızlı NVMe flaş dizisini de bünyesinde barındırıyor1. (İlgili basın bülteni: “Hitachi Vantara, AI kullanan veri merkezi operasyon çözümleri ile kurumsal depolamayı baştan tanımlıyor: Hitachi Sanal Depolama Platformu 5000 serisi ve yeni Hitachi Ops Center yazılımı.”

Hitachi Vantara, şirketin yeni oluşturduğu bulut hizmetleri portföyünün ilk önemli duyurusunda bulut hizmet yeteneklerini genişletti ve geliştirdi. Portföyde, buluta geçiş hizmetleri, uygulama modernizasyon hizmetleri, operasyon yönetim hizmetleri, danışmanlık hizmetleri ve Hitachi Enterprise Cloud (HEC) yer alıyor. Portföy, şirketin 2018’de REAN Cloud’u satın almasından sonra elde ettiği kritik yetenekleri ve sektör lideri uzmanlığı güçlendiriyor. (İlgili basın bülteni: “Hitachi Vantara, uçtan uca hizmetlerle hibrit ve çoklu buluta doğru müşteri yolculuğunu hızlandırıyor.”)

Hitachi Vantara, farklı sektörlerdeki müşterilerinin veri silolarını bölmelerine ve DataOps ile daha fazla yenilik üretmelerine yardımcı olmak için Lumada platform hizmetleri ve çözümleri portföyünü genişlettiğini duyurdu. Hitachi, artık Lumada’nın yeteneklerini her sektörde her kullanım durumunda müşterilerdeki yaygın veri zorluklarını tespit için kurumsal ve endüstriyel müşterilerini Nesnelerin İnternetinin (IoT) ötesine taşıyor. (İlgili basın bülteni: “Hitachi Vantara, DataOps ile veri yenilikçiliğini hızlandırmak için Lumada portföyünü genişletiyor.”)

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, kahveyi çok seven biriyim. Gündemi takip ederek sizleri en doğru bilgiye kaynaklarıyla ulaştırıyorum. Bilgiaktif kurucu ve editörüyüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top